Bucharest Food Festival

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bucharest Food Festival – aduce istoria pizzei la Bucuresti

Adusa la nivel de vedeta a artei culinare de italieni, pizza este unul dintre cele mai consumate produse gastronomice.

Anual, la nivel mondial, se consuma pizza de peste nouazeci de miliarde de euro, cei mai mari consumatori fiind americanii, trei dintre cele mai importante branduri din lume avandu-si originea aici.

In Romania, pizza a aparut ca fenomen dupa anii ’90, fiind adusa initial de investitorii arabi si turci, pentru ca ulterior, romanii plecati in Italia, dar si francizele internationale, sa creeze un trend alimentar din consumul de pizza.

Sa reusesti ca pizzer in Italia este greu, iar ca italienii sa-ti recunoasca meritele, strain fiind, este si mai greu. Invitatul Bucharest Food Festival, Claudiu Toader face parte dintre cei ce au reusit sa fie recunoscuti ca fiind unul de-al lor, pizzaiolo cu diplome la cele mai importante concursuri din Italia, vicecampion mondial la Campionatul Mondial de Pizza Sana (Pizza Sanatoasa).

Revenit de putin timp in Romania, Claudiu isi doreste sa deschida o scoala de pizzeri si sa invete romanii sa consume si sa prepare “pizza sana”. El si-a deschis o pizzerie sub franciza Pizza Expert, unde produce cea mai ieftina pizza din Bucuresti, dar cu ingrediente de foarte buna calitate.

Pe 16 iunie, cu incepere de la ora 12:30, Claudiu va realiza in cadrul Bucharest Food Festival, cu ajutorul Pizza Expert si Pizza Alforno, sustinut de Tomi, Galbani, Cirio, Zeyno, Korani, Titan, Coasta d’Oro, Kotanyi si muti altii, Turnul din Pizza, un turn ce aminteste de celebrul turn din Pisa, la scara 1/10. Turnul din Pisa are o inaltime de 56 de metri, Turnul din Pizza va avea 5,6 metri inaltime; Turnul din Pisa a fost construit in 100 de ani, iar Turnul din Pizza va fi „construit” in 100 de minute, joi incepand cu orele 12.30.

Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vizitatorii vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si sa faca “giocolieri” (jonglerii cu pizza) alaturi de vicecampionul mondial, Claudiu Toader.

Costul unui bilet de acces este de 3 ron, copii cu varsta de pana la 14 ani insotiti de un adult au accesul gratuit.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bucharest Food Festival – spectacolul gastronomic merge mai departe

In perioada 16-19 iune se va desfasura in Parcul Tineretului cea de-a cincia editie a celui mai mare eveniment de cultura gastronomica din Romania – Bucharest Food Festival.

Anul acesta vedetele evenimentului vor fi pastele si pizza.

In cadrul evenimentului vom aduce in atentia publicului istoria celor doua produse, dar si a unor ingrediente cum ar fi ketch-upul.

De la demonstratii realizate de celebrii bucatari Horia Virlan si Chef Cezar, pana la cursurile de gatit si concursurile de mancat , vizitatorii vor putea gusta cele doua produse care vor fi pregatite in zeci de retete, dar si multe alte bunatati timp de patru zile .

In deschiderea evenimentului, joi 16 iunie vom realiza Turnul din Pizza, un turn de pizza cu o inaltime de 5,67 metri, 10 % din inaltimea Turnului din Pisa. Pe durata celor patru zile vizitatorii vor putea invata sa pregateasca pizza dupa metode traditionale si chiar sa o coaca intr-un cuptor cu lemne, sa faca “giocolieri” (jonglerii cu pizza) alaturi de Claudiu Toader, castigatorul locului doi la Campionatul Mondial de Pizza Sana din Italia.

De retetele de paste se va ocupa Horia Varlan, gazda emisiunii Cireasa de tort, care va dezvalui publicului o parte din secretele sale in materie de paste. Vizitatorii pot gati in paralel cu Horia retete de paste cu trufe si multe altele.

Pe langa paste si pizza vizitatorii mai pot gasi aici si produse autentice din Romania, Italia, Spania, Portugalia, Ungaria, Grecia, delicatese ca Prosciutto di Parma, Jamon Iberico, Grana Padano, Pecorino, dulciurile din pasta de migdale din Sicilia si multe altele.